Nieuwsbericht

Immateriële schade

Veel mensen ervaren leed en verdriet door de gevolgen van de gaswinning. Soms zijn de gevolgen zo groot, dat een vergoeding aangevraagd kan worden voor dit leed en verdriet. Daarvoor is er de vergoeding voor immateriële schade.

Wat is immateriële schade?
De vergoeding voor immateriële schade is bedoeld om leed en verdriet te verzachten en erkenning te bieden. Deze vergoeding kan aangevraagd worden door mensen die eigenaar zijn van een woning en door mensen die een woning huren.

Hulp nodig bij uw aanvraag?
Bent u gestart met een aanvraag en komt u er niet uit met uw aanvraag? Belt u dan met het Serviceloket van IMG op het gratis telefoonnummer 0800 4444 111. U kunt hen bereiken van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 17.30 uur. Ook kunt u hen bellen als u moeite heeft om een document toe te voegen of als u die gegevens niet heeft. Of wanneer u bijvoorbeeld ziet dat er een schademelding mist.
Wanneer kunt u aanvragen en overige informatie?
De regeling immateriële schade gaat in fases open. Dat gebeurt per postcode. Wilt u weten of uw gemeente of plaats al aan de beurt is of zoekt u in andere informatie? Ga dan naar Huurders – Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) (schadedoormijnbouw.nl).

Hoe vraagt u aan?
Om een vergoeding aan te vragen voor immateriële schade gaat u naar www.schadedoormijnbouw.nl/mijn-dossier. U logt hier in met uw DigiD. Houd er rekening mee dat u aanvraagt met het adres waar u nu woont.

Lees meer over de versterkingsopgave op deze pagina.