Nieuwsbericht

De VoorzieningenWijzer nu ook beschikbaar voor huurders!

De VoorzieningenWijzer helpt je met besparen op je vaste lasten. Huurders uit de gemeente Eemsdelta en gemeente Groningen konden hier al gebruik van maken. Vanaf 1 maart 2024 is de VoorzieningenWijzer ook beschikbaar voor huurders in de gemeente Het Hogeland.


 

Wat is De VoorzieningenWijzer?
Zorgverzekering, energiekosten, wel of geen toeslagen…. Best lastige dingen. Dat ze geld kosten, is zeker. Maar soms betaal je te veel. Of kan je toch wel die ene toeslag krijgen. Wil je beter weten waar je allemaal recht op hebt? De VoorzieningenWijzer helpt je hierbij. Gemiddeld besparen mensen hiermee € 500,-
De moeite waard toch?

De VoorzieningenWijzer is een computerprogramma met daarin alle gemeentelijke regelingen, zorgverzekeringen, energieleveranciers en toeslagen. Een adviseur van de gemeente kan je hierbij helpen. Je kan er ook zelf mee aan de slag. Na het invullen zie je direct voor welke regelingen en toeslagen je in aanmerking komt.

Een van de dingen waar de VoorzieningenWijzer je bij kan helpen is het vinden van een passende zorgverzekering. Gebruik je bepaalde medicijnen? Of heb je medische behandelingen nodig? Het computerprogramma ziet direct welke zorgverzekering en welk pakket daar het beste bij past. Zo betaal je alleen voor de zorg die je waarschijnlijk nodig hebt.


Voor wie is de VoorzieningenWijzer?
Woon je in de gemeente Het Hogeland, gemeente Eemsdelta of gemeente Groningen? Dan kun je gebruik maken van de VoorzieningenWijzer. Heb je minder inkomsten? Bijvoorbeeld omdat je minder bent gaan werken of je baan kwijt bent? Of is er iets veranderd in je persoonlijke situatie, zoals een scheiding? Maak gratis gebruik van de VoorzieningenWijzer of een adviesgesprek om te zien of je kunt besparen.