Overlast & Leefbaarheid

Iedereen wil een fijne woonomgeving. Toch kan het voorkomen dat er overlast of problemen in de wijk zijn. 
Lees op deze pagina meer hierover.

Overlast

In een buurt waar mensen wonen kan het gebeuren dat bewoners soms last van elkaar hebben. In de meeste gevallen kunt u overlast zelf eenvoudig oplossen. In andere gevallen kunnen wij u helpen.

Ervaart u overlast? Lees dan het volgende.

Wat kunt u doen?

  1. Probeer het eerst zelf op te lossen
    Het is vaak beter om eerst zelf het gesprek aan te gaan met de persoon waar u last van hebt. Wees eerlijk en vriendelijk en leg de ander uit wat u graag anders zou willen zien. Waarschijnlijk heeft de ander niet eens in de gaten dat hij of zij overlast veroorzaakt.

  2. Schakel de buurtbemiddeling in
    Komt u er zelf niet uit met de buren? Dan kunt u buurtbemiddeling inschakelen, deze hulp is gratis! In de gemeente Het Hogeland houdt Stichting Mensenwerk Hogeland zich bezig met buurtbemiddeling. Buurtbemiddelaars luisteren naar uw verhaal en die van de buren, ze geven geen oordeel en zijn neutraal. De bemiddelaars helpen u samen een oplossing te vinden.
    Voor buurtbemiddeling kunt u contact opnemen met Mensenwerk Hogeland:
    Telefoon: 0595 745090
    Contactpersoon: Karin Spijk
    E-mail: k.spijk@mensenwerkhogeland.nl
    Website: www.mensenwerkhogeland.nl
    Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. Als u belt tussen 09:00 en 11:00 uur, dan krijgt u direct één van de medewerkers aan de lijn. Na 11:00 uur schrijven ze uw gegevens op en bellen ze u de volgende werkdag terug.

  3. Blijft de overlast? Dan helpt Goud Wonen u graag
    Heeft de buurtbemiddeling niet geholpen en is er sprake van ernstige én structurele overlast? Meld het dan schriftelijk bij ons, dit kan via een overlastformulier of per mail. Dan zullen wij kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Leefbaarheid

Een leefbare buurt is een aantrekkelijke, schone en veilige buurt om in te wonen en te werken. Iedereen woont en leeft graag in zo’n omgeving, het gaat niet alleen om het eigen huis maar ook de straat, wijk of buurt waarin het huis staat. Zo’n fijne en leefbare woonomgeving is dan ook niet alleen de verantwoordelijkheid van Goud Wonen maar ook van alle bewoners!

Wat kunt u zelf doen aan leefbaarheid?
Ook u kunt een belangrijke bijdrage leveren aan de leefbaarheid door bijvoorbeeld de eigen tuin goed te onderhouden, zwerfafval op te ruimen, geen overlast te veroorzaken voor anderen. Hebt u een leuk idee om de leefbaarheid te verbeteren maar is hiervoor wat geld nodig?

Lees dan hieronder wat u kunt doen:  

Buurtbudget
Goud Wonen wil graag dat u zich prettig voelt in uw eigen straat of buurt! Een leefbare en aantrekkelijke buurt nodigt uit om met elkaar in contact te komen. Hebt u zelf een idee om de plek waar u woont nóg beter te maken? Vraag dan bij ons het Buurtbudget aan, hiermee kunt u ideeën werkelijkheid laten worden en bijvoorbeeld de straat opleuken, iemand helpen of een buurtmiddag organiseren!

Wat mag allemaal?
Het buurtbudget is altijd maatwerk, er zijn oneindig veel mogelijkheden om het buurtbudget in te zetten. Een bankje in de algemene ruimte, een bloembak, een gezellige picknick, buurtbarbeque of een schoonmaakactie in de wijk? Alles mag, zolang het bijdraagt aan plezierig, schoon en veilig wonen in jouw woonomgeving!

Vraag via de mail (info@goud-wonen.nl) een buurtbudget aan.